4
Na omáčku rozpulte papriku, očistěte a omyjte. Oloupejte okurku, rozkrojte ji podélně na polovinu a vydlabejte semínka lžící. Papriku a okurku nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte crème fraîche a smetanu do salátu, dochuťte citronovou šťávou, hořčicí, solí a pepřem. Vmíchejte papriku, okurku, pstruží kaviár a tymián. Omyjte sladké brambory, uvařte je ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout, pak je nakrájejte na asi 2.5 cm silná kolečka. Osušte filety hovězího (či telecího) a jehněčího. Omyjte filety z vlkouše, osušte, pokapejte citronem a ochuťte solí Fleur de Sel a růžovým pepřem. I filety hovězího (či telecího) a jehněčího ochuťte solí Fleur de Sel a pepřem. Očistěte,umyjte a nakrájejte houby na plátky. Očistěte fíky, rozpulte či rozčtvrťte. Rozpulte papáju, odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na větší kousky. Rozpulte či rozčtvrťte plátky sýry. Orestujte filety hovězího (či telecího), jehněčího i ty z vlkouše, včetně hub na raclette grilu, dejte je dohromady s bramborami, fíky, papájou a rozdělte je do raclette pánviček a poklaďte navrch sýr Leerdammer Caractère. Ogrilujte a vyklopte. Podávejte s omáčkou.
Na omáčku:
1 malá červená paprika
1/2 okurky
300g crème fraîche
80g salátové smetany
citronová šťáva
1 lžíce Dijon hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce červeného kaviáru ze pstruha
lístky tymiánu
Na Raclette:
300g Leerdammer Caractère
300g sladkých brambor
200g filety hovězího masa či telecího masa
200g filety jehněčího
200g plátky vlkouše mořského
100g hub
8 fíků
1 papája
1-2 lžíce citronové šťávy sůl Fleur-de-sel
nahrubo drcený růžový pepř
Odeslat e-mailem nákupní seznam