4
Opečte mleté maso na rozehřátém oleji. Očistěte pórek kartáčkem, umyjte a nakrájejte na kroužky. Přidejte do mletého masa a poduste. Přidejte vývar, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 15-20 minut. Plátky Leerdammer Original nakrájejte na malé proužky a přidejte ¾ spolu se smetanou k mletému masu. Ochuťte polévku pepřem, solí a muškátovým oříškem podle chuti. Rukolu omyjte a nakrájejte na kousky. Ušlehejte smetanu, dokud není tuhá a přidejte pepř a sůl podle chuti. Přisypte rukolu do polévky, ozdobte pepřovou šlehačkou a zbývajícími proužky Leerdammer Original.
200 g Leerdammer Original
300g mletého masa
2 lžíce oleje na smažení
300g pórku
750ml masového vývaru
200ml smetany
Sůl
čerstvě mletý pepř
mletý muškátový oříšek
Na pepřovou šlehačku:
50g rukoly
100ml smetany
Sůl
Nahrubo mletý barevný pepř
Odeslat e-mailem nákupní seznam