Zpět na Recepty

Máte chuť na pórek? Zkuste toto.

Pórková polévka s pepřovou šlehačkou
  • Ohodnotit recept

  • 30 Minut

  • Střední

  • plátky

  • Přidat k Oblíbeným

Pórková polévka s pepřovou šlehačkou

Porce:

4

Vychutnejte si jako:

Oběd

Instrukce:

Opečte mleté maso na rozehřátém oleji. Očistěte pórek kartáčkem, umyjte a nakrájejte na kroužky. Přidejte do mletého masa a poduste. Přidejte vývar, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 15-20 minut. Plátky Leerdammer Original nakrájejte na malé proužky a přidejte ¾ spolu se smetanou k mletému masu. Ochuťte polévku pepřem, solí a muškátovým oříškem podle chuti. Rukolu omyjte a nakrájejte na kousky. Ušlehejte smetanu, dokud není tuhá a přidejte pepř a sůl podle chuti. Přisypte rukolu do polévky, ozdobte pepřovou šlehačkou a zbývajícími proužky Leerdammer Original.

Ingredience

  • 200 g Leerdammer Original

  • 300g mletého masa

  • 2 lžíce oleje na smažení

  • 300g pórku

  • 750ml masového vývaru

  • 200ml smetany

  • Sůl

  • čerstvě mletý pepř

  • mletý muškátový oříšek

  • Na pepřovou šlehačku:

  • 50g rukoly

  • 100ml smetany

  • Sůl

  • Nahrubo mletý barevný pepř

2 Podobné recepty

#ENJOYIT