Zpět na Recepty

Italská klasika trochu jinak.

Pizza
  • Ohodnotit recept

  • 80 Minut

  • Střední

  • plátky

  • Přidat k Oblíbeným

Pizza

Porce:

4

Vychutnejte si jako:

Večeře

Instrukce:

V mouce vytvořte důlek. Doprostřed dejte droždí a trochu vody. Začněte s hnětením. Přidejte více mouky a přidejte 2 lžíce olivového oleje. Pokračujte v hnětení, dokud nezískáte hladké těsto. Těsto dejte do misky a nechte ho kynout asi 1 hodinu. Mezitím dochuťte rajčatové pyré olejem a solí. Jakmile je těsto vykynuté, vytvarujte ho do tenkého kruhového tvaru, abyste získali základ na pizzu. Potřete ho olivovým olejem a rajčatovým pyré. Dejte do předehřáté trouby na 230°C a pečte po dobu 10-12 minut. Vyjměte, položte navrch plátky sýra Leerdammer a nechte zapéct dalších 5 minut. Nakonec dochuťte čerstvými listy bazalky.

Ingredience

  • 160g sýra Leerdammer Original

  • 250g hladké mouky

  • 125 ml vody

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 7g droždí

  • 500g rajčatového pyré

  • 1 špetka soli

#ENJOYIT Vyzkoušejte Tip na zpestření!

Pro intenzivnější chuť použijte plátky Leerdammer Uzený.

Vyzkoušejte Tip na zpestření!!

Podělte se o váš vlastní Tip na zpestření tohoto receptu

1 Podobné recepty

#ENJOYIT