Zpět na Recepty

Kari kuře v indickém ovocném sadu.

Ovocné kari kuře
  • Ohodnotit recept

  • 40 Minut

  • Střední

  • plátky

  • Přidat k Oblíbeným

Ovocné kari kuře

Porce:

4

Vychutnejte si jako:

Večeře

Instrukce:

Předehřejte elektrickou troubu na 180°C. Omyjte, osušte do sucha a osolte kuřecí vykostěná prsa a nakrájejte je na proužky. Zprudka osmahněte na rozpáleném oleji, přidejte zeleninový vývar, a přiveďte k varu. Dochuťte crème fraîche, lehce zahustěte škrobem (předem promíchaný s trochou vody) a přiveďte k varu a dochuťte curry, solí a pepřem. Nechte okapat ananas. Dejte kuře do oválné nádoby vhodné do trouby (20x30cm), pokryjte ananasem, pokrájejte banány a 2/3 kešu a přidejte curry omáčku. Nakonec zakryjte sýrem Leerdammer Caractère a pečte v předehřáté troubě (elektrické a plynové: 180°C / plyn stupeň 3, 160°C u konvekční) 25-30 minut až do zlatohněda. Omyjte, osušte a na plátky nakrájejte jahody. Pak dozdobte gratinované kuře jahodami a zbylými kešu oříšky.

Ingredience

  • 150g Leerdammer Caractère

  • 500g kuřecí prsa bez kostí

  • 2 banány

  • 150g crème fraîche

  • 1 malá plechovka ananasu na plátky (235 ml)

  • 75g nesolené kešu oříšky

  • 200g čerstvých jahod

  • 2-3 lžíce škrobu

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 250ml zeleninového vývaru

  • curry

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

#ENJOYIT Vyzkoušejte Tip na zpestření!

Je možno podávat s rýží. Ananas můžete nahradit zralým mangem.

Vyzkoušejte Tip na zpestření!!

Podělte se o váš vlastní Tip na zpestření tohoto receptu

2 Podobné recepty

#ENJOYIT