4
Nakrájejte Leerdammer Caractère plátky na čtvrtky. Osušte hovězí pečeni a nakrájejte ji na široké proužky. Smíchejte 2 lžíce oleje, hořčici, sůl a pepř, a promíchejte vše s proužky hovězího a nechte je chvíli marinovat. Oloupejte šalotky a lehce je poduste na zbylém rozehřátém oleji. Poprašte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte ocet a vývar a udělejte omáčku. Povařte šalotky asi 15 minut a nechte trochu svařit a zhoustnout. Dochuťte solí a pepřem a nechte vychladit. Uvařte brambory, oloupejte je a nakrájejte je na plátky. Orestujte hovězí do růžova na plotýnce raclette grilu, přidejte s brambory do pánviček, poklaďte je sýrem a nechte ho roztéct pod raclette grilem. Podávejte s balsamikovou šalotkou.
200g Leerdammer Caractère
500g čerstvého hovězí
3 lžíce olivového oleje
1-2 lžíce středně pálivé hořčice
sůl
barevný na hrubo drcený pepř
400g malých šalotek
3 lžíce hnědého cukru
100 ml balsamikového octa
80 ml zeleninového vývaru
400g červených brambor
Odeslat e-mailem nákupní seznam