Je-li libo, podávejte s větvičkou tymiánu.
Vyzkoušejte Tip na zpestření!!4
Nakrájejte Leerdammer s pepřem a chilli na malé kousky. Nasekejte vlašské ořechy a opražte je na pánvi. Na omáčku utřete máslo, přidejte 100 g sýra, ořechy a strouhanku a dochuťte solí a pepřem. Osušte steaky, osolte a opepřete. Osmahněte na rozpáleném oleji po obou stranách, vyndejte je z pánve a vložte je do zapékacího kastrolu. Omáčku naneste na steaky a nechte je péct v předehřáté troubě na 180°C (plyn stupeň 3, konvekční trouba 160°C) asi 10 minut. Oloupejte cibuli a česnek, cibuli nakrájejte na malé kousky, rozmačkejte česnek a obojí lehce osmahněte ve zbylém sosu. Přidejte rajčata a přiveďte k varu. Přidejte asi 50 g sýra a nechte ho rozpustit, omáčku dochuťte solí a pepřem, balsamikovým octem, provensálskými bylinkami a chilli vločkami. Steaky servírujte s omáčkou a posypte sýrem.
200g sýra Leerdammer s pepřem a chilli
30g vlašských ořechů
30g změklého másla
1 lžíce strouhanky
sůl
čerstvě mletý pepř
4 hovězí steaky (150g každý)
2 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
1 česnek
1 plechovka sekaných rajčat (= 400 g)
1 lžíce balsamikového octa
1 lžíce provensálských bylinek
1/2-1 lžíce chilli vloček
Odeslat e-mailem nákupní seznam
Je-li libo, podávejte s větvičkou tymiánu.
Vyzkoušejte Tip na zpestření!!