Zpět na Recepty

Malý Ital.

Mini Calzoni se špenátem a piniovými ořechy
  • Ohodnotit recept

  • 40 Minut

  • Náročné

  • bloky a výkroje

  • Přidat k Oblíbeným

Mini Calzoni se špenátem a piniovými ořechy

Porce:

4

Vychutnejte si jako:

Oběd, Večeře

Instrukce:

Smíchejte droždí se 150 ml vlažné vody a lžičkou soli, za stálého míchání přidejte mouku. Pomalu přilijte lžičku oleje, dokud se těsto neodděluje od mísy. Zakryjte a nechte kynout 20-30 min. Troubu předehřejte na 200°C (horkovzdušnou troubu na 180°C, plyn stupeň 3-4). Na pánvi předehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na tenké proužky a česnek na kostičky a poduste. Přidejte špenát a krátce povařte. Těsto po vykynutí vyválejte tloušťku na 5 mm a vykrojte kruh. Kruh těsta položte na vymazaný plech. Smíchejte špenát a 2/3 nastrouhaného sýra Leerdammer Original, dochuťte a dejte na těsto. Přidejte navrch piniové oříšky. Přeložte, vytvořte kapsu a potřete olejem a posypte zbylým sýrem. Pečte 20 minut.

Ingredience

  • 4 kostky droždí

  • 1 lžička soli

  • 300 g hladké mouky

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 500 g špenátu

  • 250 g cibule

  • 1 česnek

  • trochu oleje na plech

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku

  • 50 g pražených piniových oříšků

  • 100 g sýra Leerdammer Original

2 Podobné recepty

  • Pikantní sýrové rolky

    Pikantní sýrové rolky

    20 Minut

    Lehké

  • Gratinovaná cuketa

    Gratinovaná cuketa

    40 Minut

    Náročné

#ENJOYIT