Absolutně trendy. S extra porcí sýra!
6
1. Troubu předehřejeme na teplotu 170 °C (horkovzdušnou na 150 °C, plyn na stupeň 4). 2. Smícháme mletou papriku, mletou hořčici a hořčici se solí a pepřem. Touto marinádou potřeme vepřovou plec, dáme do pečící formy a zalijeme 250 ml vody. Zakryjeme fólií a necháme ho dusit v troubě 4 - 4,5 hodiny. Idealně ho připravíme 1 – 2 dny předem. Uchováváme v lednici. 3. Rozpálíme gril. 4. Barbecue omáčku smícháme s rajčatovým protlakem, cukrem a octem. 5. Opečené vepřové plecko několik minut ogrilujeme, dokud není ze všech stran hnědé. (případně dusíme v troubě 20-30 minut při teplotě 200 °C (v horkovzdušné troubě na 180 °C, v plynové na stupni 6). Hotové maso natrháme pomocí dvou vidliček na kousky. 6. Burger žemle rozřízneme, opečeme na grilu do křupava. 7. Naplníme natrhaným vepřovým masem, plátkem sýra Leerdammer® Toast & Burger a a polijeme připravenou barbecue omáčkou. Servírujeme se zelným salátem.
1. Bílé zelí nakrouháme na jemno. Dáme do misky spolu s velkou špetkou soli a cukru a rukama 1-2 minuty promícháme. 2. Mrkve oloupeme, nastrouháme a přidáme k zelí. Vmícháme smetanu, dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Necháme vychladit a podáváme.
1,6-2 kg vepřového plecka
2 lžičky uzené mleté papriky
1 lžička mleté hořčice
1 lžička hrubozrnné hořčice
sůl a čerstvě namletý černý pepř
4 lžičky barbecue omáčky
4 lžičky rajčatového protlaku
2 lžičky hnědého cukru
1 lžička vinného octu
6 burger žemlí
6 plátků sýra Leerdammer® Toast & Burger
500 g bílého zelí
2 – 3 mrkve
2 polévkové lžíce smetany
1 hrnek zakysané smetany
Velká špetka soli a cukru
Citrónová šťáva
Pepř
Odeslat e-mailem nákupní seznam