Zpět na Recepty

Absolutně trendy. S extra porcí sýra!

Burger s trhaným vepřovým masem
  • Ohodnotit recept

  • 40 Minut

  • Střední

  • plátky

  • Přidat k Oblíbeným

Burger s trhaným vepřovým masem

Porce:

6

Vychutnejte si jako:

Oběd, Večeře

Instrukce:

1. Troubu předehřejeme na teplotu 170 °C (horkovzdušnou na 150 °C, plyn na stupeň 4). 2. Smícháme mletou papriku, mletou hořčici a hořčici se solí a pepřem. Touto marinádou potřeme vepřovou plec, dáme do pečící formy a zalijeme 250 ml vody. Zakryjeme fólií a necháme ho dusit v troubě 4 - 4,5 hodiny. Idealně ho připravíme 1 – 2 dny předem. Uchováváme v lednici. 3. Rozpálíme gril. 4. Barbecue omáčku smícháme s rajčatovým protlakem, cukrem a octem. 5. Opečené vepřové plecko několik minut ogrilujeme, dokud není ze všech stran hnědé. (případně dusíme v troubě 20-30 minut při teplotě 200 °C (v horkovzdušné troubě na 180 °C, v plynové na stupni 6). Hotové maso natrháme pomocí dvou vidliček na kousky. 6. Burger žemle rozřízneme, opečeme na grilu do křupava. 7. Naplníme natrhaným vepřovým masem, plátkem sýra Leerdammer® Toast & Burger a a polijeme připravenou barbecue omáčkou. Servírujeme se zelným salátem.



Na salát Coleslaw:

1. Bílé zelí nakrouháme na jemno. Dáme do misky spolu s velkou špetkou soli a cukru a rukama 1-2 minuty promícháme. 2. Mrkve oloupeme, nastrouháme a přidáme k zelí. Vmícháme smetanu, dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Necháme vychladit a podáváme.

Ingredience

  • 1,6-2 kg vepřového plecka

  • 2 lžičky uzené mleté papriky

  • 1 lžička mleté hořčice

  • 1 lžička hrubozrnné hořčice

  • sůl a čerstvě namletý černý pepř

  • 4 lžičky barbecue omáčky

  • 4 lžičky rajčatového protlaku

  • 2 lžičky hnědého cukru

  • 1 lžička vinného octu

  • 6 burger žemlí

  • 6 plátků sýra Leerdammer® Toast & Burger

Na salát Coleslaw:

  • 500 g bílého zelí

  • 2 – 3 mrkve

  • 2 polévkové lžíce smetany

  • 1 hrnek zakysané smetany

  • Velká špetka soli a cukru

  • Citrónová šťáva

  • Pepř





Podělte se o váš vlastní Tip na zpestření tohoto receptu

#ENJOYIT