Zpět na Recepty

Perfektní recept pro mrazivé zimní dny.

Špecle s fazolovým krémem
  • Ohodnotit recept

  • 30 Minut

  • Náročné

  • bloky a výkroje

  • Přidat k Oblíbeným

Špecle s fazolovým krémem

Porce:

4

Vychutnejte si jako:

Večeře

Instrukce:

Nejprve si připravte špecle. Smíchejte vejce s polovinou mouky, 80 gramy strouhaného Leerdammeru a soli tak, abyste získali hladkou směs. Pokračujte s hnětením a postupně přidávejte sýr a zbytek mouky. Vložte směs, kterou jste vytvořili do strojku na špecle a nechte je padat do vroucí osolené vody. Sceďte špecle jakmile začnou vyplouvat na povrch a zchlaďte je hozením do studené vody. Znovu slijte a dejte je po přidání trochy másla na stranu. Slijte a propláchněte cannellini fazole. Ochuťte solí a pepřem a promixujte je s vývarem až získáte hladkou omáčku. V pánvi rozehřejte trochu oleje s česnekem, bobkovým listem a polovinou červené papričky, restujte asi 5 minut. Sceďte olej a nalijte ho na cannellini omáčku a zahřejte. Dejte omáčku na dno talířů, přidejte špecle s trochou másla a přidejte zbytek Leerdammer Original navrch.

Ingredience

  • Na špecle:

  • 100g Leerdammer Original

  • 200g mouky typu "00"

  • 12,5 cl mléka

  • 2 vejce

  • 1 špetka soli

  • máslo

  • Na omáčku:

  • 1 plechovka Cannellini fazolí

  • 1 dl zeleninového vývaru

  • olej

  • 1 stroužek česneku

  • 1/2 chili papričky

  • 1 bobkový list

2 Podobné recepty

#ENJOYIT