Zpět na Recepty

Neuvěříte, kolik chuti lze nacpat do lilku.

Plněný lilek
  • Ohodnotit recept

  • 60 Minut

  • Lehké

  • bloky a výkroje

  • Přidat k Oblíbeným

Plněný lilek

Porce:

4

Vychutnejte si jako:

Oběd, Večeře

Instrukce:

Omyjte a na polovinu rozkrojte dva velké lilky. Trochu je posolte, pokapejte olejem a dejte do trouby na 30 minut při 160°C. Jakmile budou hotové, nechte je vychladit a vydlabejte dužinu. Podrťte dužinu z lilku a přidejte rajčatovou dužinu, jeden stroužek česneku, petržel a trochu soli a pepře. Přimíchejte kostičky sýra Leerdammer k dužině; vmíchejte cizrnu. Směsí naplňte lilky. Nechte v troubě zapéct při 200°C 10 minut. Podávejte vlažné.

Ingredience

  • 2 lilky

  • 100g sýra Leerdammer Original nakrájeného na kostičky

  • 1 stroužek česneku

  • 100g nasekané rajčatové dužiny

  • 100g předvařené cizrny

  • 1 špetka posekané petržele

  • 2 lžíce olivového oleje

  • sůl a pepř

2 Podobné recepty

  • Paprikové muffiny

    Paprikové muffiny

    40 Minut

    Náročné

  • Řecký salát

    Řecký salát

    90 Minut

    Lehké

#ENJOYIT