4
Smíchejte droždí se 150 ml vlažné vody a lžičkou soli, za stálého míchání přidejte mouku. Pomalu přilijte lžičku oleje, dokud se těsto neodděluje od mísy. Zakryjte a nechte kynout 20-30 min. Troubu předehřejte na 200°C (horkovzdušnou troubu na 180°C, plyn stupeň 3-4). Na pánvi předehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na tenké proužky a česnek na kostičky a poduste. Přidejte špenát a krátce povařte. Těsto po vykynutí vyválejte tloušťku na 5 mm a vykrojte kruh. Kruh těsta položte na vymazaný plech. Smíchejte špenát a 2/3 nastrouhaného sýra Leerdammer Original, dochuťte a dejte na těsto. Přidejte navrch piniové oříšky. Přeložte, vytvořte kapsu a potřete olejem a posypte zbylým sýrem. Pečte 20 minut.
4 kostky droždí
1 lžička soli
300 g hladké mouky
3 lžíce olivového oleje
500 g špenátu
250 g cibule
1 česnek
trochu oleje na plech
sůl
čerstvě mletý pepř
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
50 g pražených piniových oříšků
100 g sýra Leerdammer Original
Odeslat e-mailem nákupní seznam