4
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Na mírném ohni rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Za stálého míchání pomalu přidáváme mléko, dokud se nevytvoří krásně jemný bešamel. Osolíme a dochutíme muškátovým oříškem. Plátky chleba potřeme z vnitřních stran hořčicí a prokládáme šunkou a sýrem. Plech vymastíme máslem a vyskládáme na něj připravené sendviče, které posypeme tymiánem a přelijeme bešamelem. To celé posypeme zbývajícím sýrem. Zapékáme, dokud není sýr rozpečený tak, jak to máme rádi.
0,5 l plnotučného mléka
3 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
3 lžíce lístků čerstvého tymiánu
sůl a pepř
špetka muškátového oříšku
8 krajíců chleba
300 g plátkové šunky
nakládané okurky (příloha)
1 balení sýra Leerdammer Original blok 170 g (strouhaného najemno)
dijonská hořčice
Odeslat e-mailem nákupní seznam