Mňamm: Lehká příchuť chilli s lahodnou oblohou!
4
1. Gril předehřejeme. 2. Kuřecí prsní plátky rovnoměrně naklepeme přes potravinovou fólii. Namarinujeme v misce s barbecue omáčkou, chilli, solí a pepřem. 3. Kuřecí prsa pomalu opékáme na grilu z obou stran přibližně 8-10 minut (stačí otočit jen jednou), aby byla šťavnatá. Abychom zjistili, zda už jsou prsíčka hotová, zapíchneme nůž na nejširším místě. Vytékající šťáva by měla být průsvitná. Pokud jsou ještě vidět stopy růžové barvy, opékáme dál a test zopakujeme s čistým nožem. 4. Žemle podle chuti trošku opečeme. Dolní polovinu žemle obložíme salátovými listy a plátkami rajčat. Na ně položíme opečená kuřecí prsíčka a přikryjeme jedním plátkem sýra Leerdammer® Toast & Burger. Burger dozdobíme nakrájenou červenou cibulí a plátky okurky. Nakonec položíme horní polovinu žemle a servírujeme.
1. 400 g brambor důkladně omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. 2. V misce je promícháme s rozdrcenými sezamovými semínky, mletou paprikou a olejem. 3. Položíme je na plech a pečeme v troubě předehřáté na teplotu 200 °C asi 30 minut. Po 15 minutách je obrátíme a před servírováním posolíme.
4 malé kuřecí prsní řízky
2 lžíce barbecue omáčky
Špetka sušených chilli vloček, sůl a čerstvě namletý černý pepř
4 burger žemle
4 plátky sýra Leerdammer® Toast & Burger
Rajčata
Listy salátu
Červená cibule nakrájená na kolečka
Kyselá okurka
400 g brambor
1 lžíce sezamových semínek – rozdrcených v hmoždíři
½ lžičky pálivé mleté papriky
1 lžíce rostlinného oleje
Sůl
Odeslat e-mailem nákupní seznam