Zpět na Recepty

Mňamm: Lehká příchuť chilli s lahodnou oblohou!

Kuřecí chilli burger
  • Ohodnotit recept

  • 40 Minut

  • Střední

  • plátky

  • Přidat k Oblíbeným

Kuřecí chilli burger

Porce:

4

Vychutnejte si jako:

Oběd, Večeře

Instrukce:

1. Gril předehřejeme. 2. Kuřecí prsní plátky rovnoměrně naklepeme přes potravinovou fólii. Namarinujeme v misce s barbecue omáčkou, chilli, solí a pepřem. 3. Kuřecí prsa pomalu opékáme na grilu z obou stran přibližně 8-10 minut (stačí otočit jen jednou), aby byla šťavnatá. Abychom zjistili, zda už jsou prsíčka hotová, zapíchneme nůž na nejširším místě. Vytékající šťáva by měla být průsvitná. Pokud jsou ještě vidět stopy růžové barvy, opékáme dál a test zopakujeme s čistým nožem. 4. Žemle podle chuti trošku opečeme. Dolní polovinu žemle obložíme salátovými listy a plátkami rajčat. Na ně položíme opečená kuřecí prsíčka a přikryjeme jedním plátkem sýra Leerdammer® Toast & Burger. Burger dozdobíme nakrájenou červenou cibulí a plátky okurky. Nakonec položíme horní polovinu žemle a servírujeme.



Na bramborové měsíčky se sezamem a paprikou:

1. 400 g brambor důkladně omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. 2. V misce je promícháme s rozdrcenými sezamovými semínky, mletou paprikou a olejem. 3. Položíme je na plech a pečeme v troubě předehřáté na teplotu 200 °C asi 30 minut. Po 15 minutách je obrátíme a před servírováním posolíme.

Ingredience

  • 4 malé kuřecí prsní řízky

  • 2 lžíce barbecue omáčky

  • Špetka sušených chilli vloček, sůl a čerstvě namletý černý pepř

  • 4 burger žemle

  • 4 plátky sýra Leerdammer® Toast & Burger

  • Rajčata

  • Listy salátu

  • Červená cibule nakrájená na kolečka

  • Kyselá okurka

Na bramborové měsíčky se sezamem a paprikou:

  • 400 g brambor

  • 1 lžíce sezamových semínek – rozdrcených v hmoždíři

  • ½ lžičky pálivé mleté papriky

  • 1 lžíce rostlinného oleje

  • Sůl





Podělte se o váš vlastní Tip na zpestření tohoto receptu

#ENJOYIT