Zpět na Recepty

Recept z Akademie vychutnávání

Houbový vegeburger
  • Ohodnotit recept

  • 30 Minut

  • Střední

  • plátky

  • Přidat k Oblíbeným

Houbový vegeburger

Porce:

4

Vychutnejte si jako:

Oběd, Večeře, Akademie vychutnávání

Instrukce:

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a na plech položíme houby kloboučkem dolů. Vnitřek hub vyskládáme plátky sýra a dáme péct na cca 10–15 min, dokud houby nezměknou. Mezitím si v misce smícháme balsamico s olivovým olejem, česnekem, solí, pepřem a bylinkami a po pár minutách pečení směsí přelijeme houby se sýrem. Dopečeme a vrstvíme na spodní část burgerové bulky – rajče, houba, rukola. Přiklopíme druhou půlkou bulky. Podáváme samostatně nebo s hranolkami a majonézou.

Ingredience

  • 4 žampiony portobello

  • 30 ml octa balsamico

  • 50 ml olivového oleje

  • 1 lžička sušené/čerstvé bazalky

  • 1 lžička sušeného/čerstvého oregana

  • 3 stroužky česneku

  • sůl a pepř podle chuti

  • 2 balení sýra Leerdammer Original plátky 100 g

  • 2 rajčata

  • ½ vaničky rukoly

  • 4 bulky na burger

#ENJOYIT