4
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a na plech položíme houby kloboučkem dolů. Vnitřek hub vyskládáme plátky sýra a dáme péct na cca 10–15 min, dokud houby nezměknou. Mezitím si v misce smícháme balsamico s olivovým olejem, česnekem, solí, pepřem a bylinkami a po pár minutách pečení směsí přelijeme houby se sýrem. Dopečeme a vrstvíme na spodní část burgerové bulky – rajče, houba, rukola. Přiklopíme druhou půlkou bulky. Podáváme samostatně nebo s hranolkami a majonézou.
4 žampiony portobello
30 ml octa balsamico
50 ml olivového oleje
1 lžička sušené/čerstvé bazalky
1 lžička sušeného/čerstvého oregana
3 stroužky česneku
sůl a pepř podle chuti
2 balení sýra Leerdammer Original plátky 100 g
2 rajčata
½ vaničky rukoly
4 bulky na burger
Odeslat e-mailem nákupní seznam