Zpět na Recepty

Cibulačka s charakterem

Francouzská cibulačka
  • Ohodnotit recept

  • 30 Minut

  • Lehké

  • bloky a výkroje

  • Přidat k Oblíbeným

Francouzská cibulačka

Porce:

4

Vychutnejte si jako:

Oběd, Večeře

Instrukce:

Cibuli nakrájíme na půlky a ty na tenká kolečka. Do hrnce dáme 3 lžíce oleje a cibuli restujeme do zlaté barvy. Na závěr restování přidáme kmín, pepř a sůl. Restujeme ještě ½ minuty a přidáme 2 dcl vína a necháme vařit 2 minuty a po té zalijeme vývarem. Necháme ještě vařit 15 minut. Opečeme toasty a nastrouháme Leerdammer. Naservírujeme polévku do misky nebo na talíř, položíme navrch toast překrojený na půl a na něj nasypeme nastrouhaný sýr.

Ingredience

  • 6 velkých cibulí

  • 3 lžíce olivového oleje

  • Kmín

  • Pepř

  • Sůl

  • 2 dcl bílého vína

  • 1,5 litru vývaru

  • 4 toastové chleby

  • 1/2 Leerdammer Caractere bloček

#ENJOYIT