Zpět na Recepty

Pro milovníky jídla nutnost!

Brambory ve slupce se zálivkou ze smetany a rukoly
  • Ohodnotit recept

  • 30 Minut

  • Lehké

  • plátky

  • Přidat k Oblíbeným

Brambory ve slupce se zálivkou ze smetany a rukoly

Porce:

4

Vychutnejte si jako:

Oběd

Instrukce:

Omyjte brambory, uvařte je ve slupce, zabalte do alobalu a dejte do vzduchotěsné nádoby. Nakrájejte Leerdammer Original na jemné proužky. Očistěte a omyjte rukolu. Oloupejte a propasírujte stroužek česneku a udělejte z něj společně s rukolou a olejem pyré. Pak vmíchejte crème fraîche, slaninu a Leerdammer Original. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte omáčku s teplými či studenými bramborami ve slupce, podle toho, čemu dáváte přednost.

Ingredience

  • 200g Leerdammer Original

  • 800g menších brambor

  • 100g rukoly

  • 1 stroužek česneku

  • 5 lžic olivového oleje

  • 50g orestovaných piniových oříšků

  • 200 g Crème fraîche

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

1 Podobné recepty

#ENJOYIT