Perfektní recept pro mrazivé zimní dny.
4
Nejprve si připravte špecle. Smíchejte vejce s polovinou mouky, 80 gramy strouhaného Leerdammeru a soli tak, abyste získali hladkou směs. Pokračujte s hnětením a postupně přidávejte sýr a zbytek mouky. Vložte směs, kterou jste vytvořili do strojku na špecle a nechte je padat do vroucí osolené vody. Sceďte špecle jakmile začnou vyplouvat na povrch a zchlaďte je hozením do studené vody. Znovu slijte a dejte je po přidání trochy másla na stranu. Slijte a propláchněte cannellini fazole. Ochuťte solí a pepřem a promixujte je s vývarem až získáte hladkou omáčku. V pánvi rozehřejte trochu oleje s česnekem, bobkovým listem a polovinou červené papričky, restujte asi 5 minut. Sceďte olej a nalijte ho na cannellini omáčku a zahřejte. Dejte omáčku na dno talířů, přidejte špecle s trochou másla a přidejte zbytek Leerdammer Original navrch.
Na špecle:
100g Leerdammer Original
200g mouky typu "00"
12,5 cl mléka
2 vejce
1 špetka soli
máslo
Na omáčku:
1 plechovka Cannellini fazolí
1 dl zeleninového vývaru
olej
1 stroužek česneku
1/2 chili papričky
1 bobkový list
Odeslat e-mailem nákupní seznam